Úvod » Reporty » Muži B - MISTŘI!!!

7. Turnaj Mistrů

publikováno 14.02.2020

V sobotu 8.2. se scházíme v Králově Dvoře na již v pořadí sedmém turnaji mistrů. Sestavu trápí marodka a do sestavy se tak dostává hvězda C-týmu Lukáš Bozděch. Petr Konáš nastupuje i přes zranění. Tomáš Furch dorazil poprvé na turnaj včas.

IBK Kubánský Klan B - MISTŘI!!! 8:8 TJ Sokol Královské Vinohrady D
Proti nám nastupuje odhodlané mužstvo z Vinohrad – dle tabulky údajně slušnej oddíl posílen o hráče ze Superligy. Za nás zahajuje první útok Furch – Vlček – Valchář, v obraně se budou střídat Voráč, Kriebl, a Bozděch. Po 16ti vteřinách hry už prohráváme 0:1 a tak se na hřiště dostává druhý útok Waltr – Andr – Žemlička. Obraz hry se nezlepšil a v čase 1:50 prohráváme už 2:0. Vinohrady hrají aktivně, tvoří hru, dobře kombinují. To je jim ale kulovej prd platný, když nejprve v čase 2:36 snížil a 4:34 vyrovnal Furch skóre na 2:2. Aby to soupeře trochu bavilo, nechali jsme je nasázet nám další 4 fíky, takže po 21 minutách bylo skóre už 2:6 v náš neprospěch. V tu chvíli Waltr vytahuje eso z rukávu a začíná psychicky rozebírat soupeře. Cituji rozhovor při buly:
Waltr: Hmm, to už asi nedáme
Soupeř: Ale třeba jo, nevíš, co se může stát
Waltr: Nene, to je hotový…
23:55 Furch po asistenci Bozděcha snižuje na 3:6. Lukáš Bozděch tak zaznamenává svůj první bod po téměř ročním bodovém půstu. V čase 29:54 se Vinohradší zmohli na laciný gól a rozdíl skóre je opět o 4 góly 3:7. Snížení přichází v čase 31:06 kdy Vlček (jo, ten) vstřeluje branku a stav utkání je nyní 4:7. Po krásné křižné přihrávce Andra přes celou soupeřovu polovinu Žemlička střelou z první překonává gólmana soupeře a na číselné tabuli svítí skóre 5:7. Gólu předcházela domluva mezi Andrem a Vlčkem, že ho tam rychle prásknem a pustíme tam zase první útok. První útok si nechal dát gól na 5:8 v čase 31:58. Rychlá odpověď přichází z hole Furcha v čase 32:44. Stav utkání 6:8. Bereme si Timeout, který se později ukáže jako klíčový. Na rozdíl jediné branky snižuje Vlček v čase 35:08. Přesně ve chvíli, kdy se Konáš trmácel z brány na střídačku, aby pustil do hry šestého hráče Kriebla. Obrat je dokonán v čase 35:22, kdy Žemlička (bože chraň) dává vítězný gól na 8:8. Vinohrady si berou timeout, během něhož se u nás rozhoří vášnivá debata, jestli nám stačí vyhrát takto těsným rozdílem, nebo odvoláme gólmana s zkusíme přidat další branku. Nakonec v 5 hráčích v poli utkání dovedeme do pohodlného konce. Soupeř smutní, ale nemá důvod. Urvat proti nám bod je dobrý výsledek.
Hvězda utkání: Tomáš Furch (4+2)

VŠSK MFF Praha 3:4 IBK Kubánský Klan B - MISTŘI!!!
Před utkáním náš tým oslabuje odchod Voráče, který spěchá na „ples“. Walter se tak přesunuje do obrany a v útoku střídáme dva centry a tři křídla. 
Utkání se hraje ve výrazně klidnějším tempu, a tak ani nevadí dlouhá pauza mezi utkáními. V čase 9:11 otevírá skóre Josef Vlček a dostáváme se do vedení 0:1. O minutu a půl později Valchář zvyšuje na 0:2. Přichází obvyklá pasáž, kdy necháme trochu pinknout i soupeře, jenž třemi góly otáčí utkání na 3:2 ve prospěch Matfyzu. Zkratka MFF v názvu soupeře značí matematickofyzikální fakultu. Radši to píšu jak pro blbce, kdyby to četl Němeček. Otěže utkání opět přebíráme v 19. minutě, kdy Valchář svým druhým gólem srovnává na 3:3. Sám kroutí hlavou nad svou střeleckou potencí, protože při rozestřílení před zápasem z 10 pokusů trefil 10krát roh haly. Naši kvalitativní převahu zúročujeme v čase 25:33, kdy Žemlička dává gól na 3:4. Z tohoto zápasu je i videozáznam, takže na tento gól budou mít čtenáři možnost se podívat v sestřihu, ale kdybych ho měl ve zkratce popsat tak, jak byl k vidění ze střídačky: 
Žemlička běží po levém křídle, na úrovni gólmana bekhendem přihrává jakousi křižnou přihrávku, kterou rozběhnutý obránce napravo od Žemličky nakopne a překoná vlastního gólmana.  
Soupeř se snaží stupňovat tlak, nicméně z přemíry snahy pramení pouze dovuminutový trest soupeřova hráče za sekání minutu před koncem utkání. Kriebl nezůstane nic dlužen své pověsti a dvacet vteřin poté si odchází sednou na trestnou lavici rovněž s trestem za sekání. Utkání končí. Vítězíme rozdílem třídy.  
Hráč utkání: Těžko říct, všichni hráli piču. Možná Furch, protože zahodil asi milion šancí, byl naštvanej a pak ještě ostentativně zapomněl na střídačce hokejku, takže mu ji soupeř musel donést. 

Turnaj končí, vezeme 4 body. MISTŘI!!!

Autor zápasového komentáře: David Andr

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

8. Turnaj Mistrů
Jestli byl dobrý nápad uspořádat oslavu narozenin den před turnajem, to posoudí historie. Jestli byl dobrý nápad oslavu zakončovat v 5 ráno ve Vagónu? Asi jo.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery