Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Reporty » Muži A

Šest bodů pro kubánské Áčko! – ligový turnaj 7.12.2019

publikováno 09.01.2020 (aktualizováno 16.02.2020)

Po špatném vstupu do sezóny se kubánský válec začíná rozjíždět. Výsledkem toho je zisk plného počtu bodů na posledním turnaji PH + SČ ligy mužů, kde jsme nejdříve změřili síly s týmem AIK Steel Kladno a následně jsme se postavili týmu z Kostomlat nad Labem. Sezónní premiéru v Áčku si odbyl navrátilec Matěj „Houska“ Halouska a také stabilní člen kádru Mára Vandas. Přítomnost obou borců vnesla oživení do druhé formace, což mělo za následek příjemné rozvržení sil do obou formací. To se samozřejmě pozitivně odrazilo na výkonu celého týmu, potažmo konečných výsledcích.

IBK – AIK Steel Kladno → 9:8
Soupeř z Kladna se pohybuje v horní polovině tabulky a bylo jasné, že body nezískal náhodou. Očekávali jsme těžký zápas. Na první branku se nečekalo dlouho, protože již ve druhé minutě jsme otevřeli skóre utkání a poprvé tak šli do vedení. Následně soupeř vyrovnal, ale shodné skóre nevydrželo dlouho, protože jsme se opět prosadili. Takto probíhal v podstatě celý zápas a o jeho vyrovnanosti svědčí i brankový stav po jednotlivých třetinách: 3:2, 4:4, 2:2. Ještě necelé dvě minuty před koncem třetí části byl stav vyrovnaný při skóre 8:8 a vypadalo to, že budou k vidění samostatné nájezdy. Naštěstí se nám povedla další pohledná akce a vedení jsme si vzali zpět střelou příklepem do horního levého rohu z hole P. Kminiaka. Následně nezbývalo nic jiného, než dvě minuty betonovat a držet soupeře co nejdál od našeho brankového zařízení. To se poměrně dobře dařilo a tři bodíky byly připsány na náš prozatím skromný účet. Slušné je napsat, že ačkoliv soupeř nastoupil pouze v sedmi hráčích do pole, zdatně vzdoroval naší touze vyhrát a byl velmi těžkým soupeřem, za což má náš respekt. To však naši výhru nijak nedegraduje, když je kvantita nahrazena kvalitou, je vítězství ještě cennější! :) Jedním z pozitivních aspektů zápasu je to, že se nám mimo jiné podařilo zužitkovat i dvě přesilové hry.  
Góly a asistence: Pavlík (Dotlačil), Kminiak (Halouska), Tichý (Kminiak), Halouska (Tichý), Šusta (Krsek), Šusta (Dotlačil), Krsek (Šusta), Halouska (Vandas), Kminiak (Šusta)

IBK – TJ Sokol Kostomlaty n/L → 12:6
Kostomlaty se pohybovaly v podobných vodách tabulky, jako my. V hlavách jsme věděli, že by se teoreticky mělo jednat o snazšího soupeře, než v prvním zápase, ale ani tak není radno zápas podcenit a myslet si, že body přijdou samy. Jako první se prosadil soupeř, ale vedení si dlouho neudržel, protože se nám ho podařilo dvěma slepenými góly ve čtvrté minutě překlopit na naši stranu. V první části se oba týmy prosadily ještě jednou a do šaten jsme odcházeli za stavu 3:2. Hned z kraje druhé části dostaly Kostomlaty možnost trestného střílení, které proměnily a tím vyrovnaly průběžné skóre. A bylo ještě hůř, další vstřelenou brankou šly dokonce do vedení. To bylo z jejich strany ve druhé třetině vše a začali úřadovat Kubánci. Čtyřmi brankami ve druhé polovině prostředního dějství jsme si vytvořili tříbrankový náskok a s ním vstoupili do poslední třetiny. V té jsme spustili kanonádu a celkem pěti dalšími brankami rozsvítili na časomíře číslovku dvanáct. Soupeř průběžně korigoval skóre, ale dokázal se prosadit pouze dvakrát. Velmi dobrým výkonem nás podpořil Chip, který nepouštěl laciné góly, zaskvěl se několika důležitými zákroky a dokonce zaznamenal asistenci. Pěti góly se blýsknul P. Šusta, který se tak navýšil svůj účet na dvacet čtyři vstřelených branek v deseti odehraných zápasech. Výsledkem je přesvědčivé vítězství 12:6
Góly a asistence: Krsek (Pavlík), Kminiak (Fiala), Šusta (Kroulík), Šusta (Dotlačil), Kroulík (-), Krsek (Dotlačil), Šusta (Kroulík), Vandas (Halouska), Vandas (Fiala), Šusta (Kroulík), Krsek (Kminiak), Šusta (Vlasatý)

Skvělým týmovým výkonem a produktivitou obou formací jsme získali nesmírně cenných šest bodů a pomaloučku, polehoučku se suneme tabulku směrem vzhůru. Snad jsme již setřásli nepovedený vstup do sezóny a kubánský válec pojede dál i v roce 2020! ;)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

8. Turnaj Mistrů
Jestli byl dobrý nápad uspořádat oslavu narozenin den před turnajem, to posoudí historie. Jestli byl dobrý nápad oslavu zakončovat v 5 ráno ve Vagónu? Asi jo.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz