Úvod » Sezona 2015/2016 » Reporty

Poslední zápasy roku 2015

publikováno 20.12.2015 (aktualizováno 19.10.2016)

Ohlednutí za posledními výkony letošního roku.

Sobota pátého prosince nabídla florbalovým fajnšmekrům další kolo nejvyšší pražské soutěže. Naším cílem bylo pochopitelně prodloužit sérii neporazitelnosti, která v sobě zahrnovala osm utkání bez pocitu porážky. Kromě soupeřů na palubovce jsme se museli také vypořádat s pořádáním, které se snad pro tentokrát konečně uskutečnilo bez finančního flastru ze strany unie. Z hlediska florbalových soupeřů nás čekaly dva rozličné týmy – poslední Start a první Benátky. Jak si však popíšeme dále, postavení v tabulce není vždy to nejpodstatnější.

IBK Kubánský Klan – FBC Start 98 B – 1:3 (0:1,1:1,0:1)

„Zápas blbec“ – asi tak by se toto střetnutí dalo nejvýstižněji charakterizovat z naší strany. Utkání, ve kterém jsme měli být alespoň papírově favority, jsme hrubě nezvládli z hlediska efektivity zakončení. Vstup byl z naší strany v pořádku, byli jsme aktivnějším týmem, což se postupem času začalo projevovat na vytváření stoprocentních šancí. Start měl problémy s rozehrávkou, kterou se nám podařilo několikrát vystihnout a stačilo již „jen“ překonat brankáře. Ale ouha, v tomto momentu naše útočná esa selhávala a tak přišel trest na druhém konci hřiště. Na konci desáté minuty prošla na Tomáše snad první střela v zápase, a ačkoliv si na míček lehce sáhl, tak jeho chladné ruce nebyly dostatečně rychlé, aby zabránily první inkasované brance. Gól nás pochopitelně zaskočil a vědomí zahozených šancí z první desetiminutovky nám začalo postupně omotávat smyčku okolo rukou. I když jsme začali postupně tušit, že tohle nebude zrovna náš zápas, tak před námi byly stále dvě třetiny a tudíž mnoho času s tím něco udělat.

Druhá třetina nabídla podobnou podívanou jako ta první. Snažili jsme se naší aktivitu ještě o něco vystupňovat, což vedlo ke hře ve větším riziku. To s sebou často přináší i chyby a pár takových naši beci předvedli. Start však nedokázal své brejky využívat. Za klíčové období zápasu lze pravděpodobně označit prostřední část druhé třetiny. Zatímco my jsme naší přesilovou hrou (za přispění brankáře Startu) lehkomyslně pohrdli, protivník tu svou zužitkoval ve dvoubrankové vedení. Následující minuty si užil své chvilky slávy Kraken. Nejdřív se mu povedlo po přiťuknutí Páji snížit pěknou střelou na 1:2. Další střídání se předvedl ve svém typičtějším světle, blokoval hokejku a zamířil na trestnou, čímž si mohl připsat další poznatky do své připravované publikace o trestných židličkách v Praze a Středočeském kraji, materiálu už má vskutku mnoho. O chystaném křtu tohoto díla, který proběhne v kultovním klubu Laguna, vás budeme informovat v dalších článcích. Nabídnutou výhodu se Startu podruhé již naštěstí využít nepovedlo.

Třetí perioda byla z naší strany asi nejslabší. Ačkoliv jsme měli opět několik dobrých příležitostí, tak zoufalost našeho zakončení se stupňovala a zmar v našich hlavách začínal vítězit. Start, v čele s výborným gólmanem, perfektně uzavřel svoji polovinu a my tak říkajíc ochutnali hořkou medicínu, kterou jsme se sami prezentovali minulou sezonu. Poslední rána přišla v sedmatřicáté minutě, kdy soupeř opět odskočil do dvoubrankového vedení. Naše veškerá snaha přicházela vniveč a ani střelecká převaha nám nezajistila žádný bod. Skóre zápasu zůstalo na stavu 1:3. My tak museli zkousnout první prohru po dlouhých osmi zápasech a bylo nám jasné, že pokud nemá tento víkend skončit propadákem, tak bude nutné přehrát Benátky.

Hráč utkání: Nikdo

Góly:

Kraken (Pája)

 

Sokol Benátky – IBK Kubánský Klan 4:9 (0:2,1:4,3:3)

S Benátkami jsme již měli nějaké zkušenosti a také po pohledu na jejich divoké výsledky z této sezony nám bylo jasné, že jejich největší zbraň se skrývá v silné ofenzivě. Byla by tedy blbost pouštět se s nimi do nějakých brankových dostihů, klíčem k vítězství měla být naopak důsledná defenziva a vyrovnání se soupeřovýmu důrazu. Úvod nám vyšel ideálně, Frank se protáhnul po pravém mantinelu a odtud shodil míček na střed, kde číhal osamocený Kraken, jehož střela tahem prosvištěla až do brány – 1:0. Benátky to ale vůbec nerozhodilo a byli to rozhodně jejich hráči, kteří diktovali tempo zápasu, ze kterého se nám často akorát tak motala hlava. Naštěstí se nám dařilo mnoho střel blokovat a také Tomáš předváděl nadprůměrný výkon v brance. Poté, co se nám podařilo překonat nejkritičtější chvíle, se nechal vcelku zbytečně vyloučit jeden ze soupeřů. Přesilovku se nám podařilo využít, i když trochu netypickým způsobem. Benátky rozehrály z našeho rohu pouze na čepel Franka, od které se odrazil míček příhodně k Pájovi. Ten rozkmital své nohy a rychle se dostal do úniku, který s přehledem přetavil ve druhý gól a tím stanovil skóre po první třetině.

Cíl do druhé třetiny byl jasný – hlavně brzo zbytečně neinkasovat. Tento úkol se nám podařilo překvapivě stoprocentně nenaplnit, neboť jsme po standartní situaci obdrželi branku již po dvaceti osmi vteřinách. Opět to byly Benátky, kdo měl více ze hry, což se jim však nedařilo prokazovat skrze vstřelené góly. Větší klid na hokejky nám přineslo osvědčené duo ŠS, kdy po jejich spolupráci dokázal Vláďa vstřelit dvě branky v rozmezí osmdesáti dvou vteřin, čímž jsme si vypracovali již vcelku komfortní tříbrankový náskok. Ještě radostněji nám bylo o pár minut později. Benátky nám nabídly další přesilovou hru, kterou jsme sice nedokázali proměnit, ale z bezprostředně následujícího tlaku se díky svému důrazu prosadil z předbrankového prostoru Adam. Další hřebíček do pomyslné rakve zatloukl Mára, který po dvaceti pěti vteřinách zvýšil na již 6:1. Díky tomu, že jsme dokázali ještě ustát Rozsyho vyloučení bez obdržené branky, svítil pávě tento výsledek na světelné tabuli po druhé třetině.

I přes slušný náskok jsme si stále uvědomovali, že při ofenzivní síle Benátek může být srovnáno během pár minut. To nám nedovolovalo přistoupit k jakékoliv lehkomyslnosti a dále jsme si šli pevně za vítězstvím. Na góly Benátek se nám dařilo rychle reagovat, čímž jsme nepřipustili žádné drama. V šesté minutě byl za sekání vyloučen Adam a Benátky snížily. Za pouhých osm vteřin se ale trefil Mára. Soupeř odpověděl za další půl minutku a opět se lehce přiblížil. My jsme kontrovali prostřednictvím Rozsyho, který po vynikající práci Máry uklízel do odkryté brány. Benátky se dokázali prosadit ještě jednou, ale finální tečku za zápasem udělal Vláďa, který po přihrávce Krakena zkompletoval další ze svých hattricků.

Hráč utkání: Mára

Góly:

Kraken (Frank), Pája (Frank), Vláďa (Pája), Vláďa (Pája), Adam (Kraken), Mára (Houska), Mára, Rozsy (Mára), Vláďa (Kraken)

Sestava:
Tomáš
Adam – Frank, Šmudlák – Lukáš
Pája – Kraken – Vláďa, Rozsy – Houska – Mára

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

8. Turnaj Mistrů
Jestli byl dobrý nápad uspořádat oslavu narozenin den před turnajem, to posoudí historie. Jestli byl dobrý nápad oslavu zakončovat v 5 ráno ve Vagónu? Asi jo.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery