Úvod » Sezona 2015/2016 » Reporty

Reportová smršť

publikováno 26.11.2015 (aktualizováno 19.10.2016)

Hned šest reportů z posledního měsíce našeho zápolení.

IBK Kubánský Klan – EMCO Cholerics – 7:2 (5:0,1:1,1:1)

Před očima patnácti diváků jsme se 24. 10. v repríze loňského superfinále utkali s EMCEM Cholerics. V zápase jsme tentokrát chtěli naplno bodovat a vystoupat tak ze sestupových pozic na klidný střed tabulky, sestupovat není mistrovský!

Vstup do zápasu byl více než pozitivní, hned v desáté vteřině vstřelil Frodo Pytlík vedoucí branku. První třetina se pak nesla v IBK drivu, na který EMCO dokázalo odpovědět jen neproměněnými breaky a po trefách Kapitána, Ády Rýdla, Smetyho  a znovu Kapitána jsme vedli po první patnáctiminutovce 5:0.

Druhá perioda začala snížením z holí bratrů Kadleců na 5:1. S tím se nechtěl smířit Joint a po přesilovkové dorážce vrátil kiwařům pětigólové vedení. Poté se do statistik zapsal Ládik Němeček, avšak nekonal se bengál na vstřelený gól, jelikož dostal klasickou dvojku za sekání.

Třetí třetina už se v podstatě jen dohrávala, trefil se podruhé Hobit a i soupeř se dočkal další branky, konečné skóre zápasu bylo tedy 7:2 pro Kubánskou chásku, což lze brát velice kladně.

Hráč utkání: Frodo

Góly:

Frodo (Jont), Kapitán (Mára), Áda (Frodo), Kapitán (Kraky), Smety (Frodo), Jont (Frodo), Frodo (Áda)

 

T.B.C. Králův Dvůr B – IBK Kubánský Klan – 5:6 (1:2,3:1,1:3)

Druhé utkání nás svedlo do souboje s rezervním týmem T.B.C. Králův Dvůr, jehož sestava byla doplněna několika juniory. Vstup do utkání se lépe vydařil našim borcům. První, kdo dokázal překonat soupeřového brankáře, byl Vláďa, který se prosadil díky překvapivé střele od levého mantinelu. O minutu později nám byla nabídnuta první přesilovka, kterou po Adamově přiťuknutí zužitkoval Pája, kdy balónek příklepem doslova přibil pod břevno. Nastolený kurz jsme bohužel nedokázali udržet déle a ve dvanácté minutě se branky dočkali i hráči „Králováku“. Další gól již první třetina nenabídla, a tak se šlo do kabin za stavu 2:1.

Druhá třetina byla z naší strany opravdu špatná. Předzvěstí bylo Láďovo vyloučení hned z kraje periody. Tuto příležitost soupeř využít ještě nedokázal, ale prosadil se chvíli po jejím skončení. Frank nedokázal zasáhnout výhoz brankáře, propadl a umožnil útočníkovi, aby se osamocen vydal směrem k naší svatyni. Tomáš dokázal nájezdníka vytlačit do velmi ostrého úhlu, leč brance se mu bohužel zabránit nepodařilo, míček se za brankovou čáru dokodrcal doslova s vypětím všech sil. Králův Dvůr vysunul své útočníky, a ačkoliv působili spíše v pasivní pozici, nám se absolutně nedařilo zakládat útoky nějakým smysluplným způsobem. Naopak jsme našimi chybami nabízeli nebezpečné střelecké pozice, přičemž jednu z nich dokázal soupeř proměnit a rázem jsme to byli my, kdo musel dotahovat. To naštěstí pro nás netrvalo dlouho. Naše obrana předvedla další z nepovedených výhozů, avšak Vláďa na polovině hřiště zabojoval, uzmul si pro sebe míček a hned pelášil osamocen na bránu. Únik zakončil rutinně, kličkou do forhendu si rozhýbal gólmana, pod jehož tělem poté poslal balónek do branky. Do přestávky jsme ale ještě jednou inkasovali po utěšené střele. Nepříjemný pro nás byl především fakt, že se tak stalo pouhou půl minutu před sirénou.

Tento „gól do šatny“ nás ale naštěstí nezlomil. Kapitán nezapomněl tradičně připomenout, že jsme lepší a že nás čeká poslední třetina a proto je potřeba ze sebe vymačkat poslední zbytky sil. Poněvadž jsme mu chtěli udělat radost, tak jsme se rozhodli ho poslechnout a hned po dvaceti čtyřech vteřinách jsme si vybojovali výhodu v podobě trestného střílení. Houska, snad aby šel sám všem příkladem, si vzal jeho exekuci na starost a nezklamal – 4:4. Zlomový moment nastal o dvě minuty později. Kraken se uprostřed parketu rozpohyboval do jedné ze svých pověstných tanečních kreací. Zapomněl však, že hřiště není Laguna a tak za ukázku své sekací techniky putoval na trestnou židličku. Mára na to vše ale zaregistroval stylem „pokoupu vše co jde“ a poté co usoudil, že obehrál už dostatek protihráčů, vybídnul zpoza brány ke skórování Housku, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Ačkoliv jsme vedli, cítili jsme, že je ještě nutné alespoň jednu branku přidat. Špatně zahraná přesilovka nás k dalšímu gólu rozhodně nepřiblížila. Nakonec se nám odskočit o dvě branky povedlo a to, pro nás nezvykle, po standartní situaci. Soupeř zahálel s rozestavěním své defenzívy, Pája nabil na střed Frankovi, kterému již stačilo pouze pinknout míček do odkryté brány. Vše vypadalo již idylicky a tak se nám rozhodl Frank ještě trochu zavařit a svojí sekerou se poslal na návštěvu k pořadatelskému stolku. T.B.C. se uchýlilo ke hře bez brankáře, avšak kýžené ovoce v podobě gólu se jim dostavilo až vteřinu před koncem. V poslední sekundě se již nic nestalo a my jsme si tak mohli poprvé v probíhající sezoně užít stoprocentní hrací den.

Hráč utkání: Adam

Góly:

Vláďa (Pája), Pája (Adam), Vláďa, Houska, Houska (Mára), Frank (Pája)

Sestava:
Tomáš
Adam – Frank, Láďa – Lukáš
Pája – Jont – Vláďa, Houska – Kraken – Mára, Rozsy

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FBC Pitbulls Kolín – IBK Kubánský Klan – 4:7 (2:1,1:4,1:2)

V sobotu 7. 11. nás v Kladenské nafukovací hale vyzval týmu Pitbullů z Kolína. Očekavaná byla ofenzivní bitva, jelikož oba týmy mají ve své sestavě mistrovské snipery.

Jak už si pozornější čtenáři našich příspěvků všimli, Frodo rád ovládá začátky zápasů a tentokrát se do statistik zapsal hned ve druhé minutě. Ti, kteří čekají hvězdnou asistenci, či vstřelený gól musím však zklamat, Hobit totiž dostal pětiminutový trest za máchání holí do protihráčova obličeje. Mistři z  IBK v tomto oslabení dvakrát inkasovali, Hobit na to koukal z trestné. Jelikož má ale již zmíněný hráč srdíčko, v desáté minutě začal svůj zkrat napravovat – po Frankově přihrávce vymetl pavučiny. První perioda dále nic zajímavého nepřinesla.

Druhá třetina začala neproměněnou přesilovkou, na což jsou Kubánci specialisté. Poté jsme obdrželi branku, střelec soupeře trefil hezky k tyči Tomášovy svatyně. V tu chvíli si Smety řekl, že prohrávat 3:1 není ideální a během pěti minut vystřihl hattrick-klasika. Jelikož se trefil i Kapitán, šli playeři do šaten za stavu 3:5.  

Na začátku třetiny třetí si vzal pod taktovku zápas hráč soupeře Martin Chyba, nejprve v pro něj pozitivní situaci snížil na 4:5, o minutu později dostal červenou, což už nebyla pro Pitbulls tak příjemná situace. Hráči IBK s pětiminutovou přesilovkou naložili kvalitně, při skóre 0:0. Kolín se poté pokusil o zvrat zápasu, což se mu naštěstí nepodařilo a po brankách Máry Vandase a Krakena si odnášíme cenné vítězství 7:4.

Hráč utkání: Smety

Góly:

Frodo (Frank), Smety (Kraky), Smety (Frodo), Kapitán (Mára V.), Smety (Kraky), Mára V. (Lukáš), Kraky (Frodo)

 

IBK Kubánský Klan – FBC Kanonýři Kladno B – 5:5 (1:3,3:1,1:1)

V posledním zápase dne se nám do cesty postavila rezerva domácího oddílu, jehož fanoušci využili výjimečnou příležitost vidět naživo své oblíbence v souboji s kubánskými mistry. Úvod střetnutí plně rezonoval s přípravou na utkání. Zatímco kladenští ji věnovali alespoň trochu snahy, my jsme zvolili taktiku polehávání a šetření sil. Odměnou nám bylo povození na kladenském kolotoči, které vyústilo v čase 5:45 do stavu 0:3. Kladno bylo u každého míčku dříve a vypadalo to s námi bledě. Naše arogantní lajna však neklesala na mysli, zůstala vysmátá a Pája jakožto její čelní představitel zavelel k obratu, kdy se po svých několika otočkách prosadil ukrytou střelou ze střední vzdálenosti. Velmi významný moment nastal ke konci třetiny, kdy si Pája obhodil jednoho z posledních kladenských hráčů a už chtě pelášit na bránu. Soupeř mu však podle rozhodčích na chvíli zablokoval cestu, což pruhování vyhodnotili jako nedovolené bránění, ke kterému nám jako dárek přibalili trestné střílení. Inkriminovanému hráči se toto rozhodnutí nelíbilo, což názorně ztvárnil gestikulací na adresu rozhodčích. Ti tuto brilantní pantomimu ale neocenili body do hry Activity, jak by se zajisté slušelo, nýbrž vytáhli červenou kartu a poslali viníka předčasně do sprch. Situace se pro nás zdála velmi příznivá - nájezd a eventuálně sedmiminutová přesilovka. Houska bohužel nájezd nezvládl a ani přesilovku jsme do konce třetiny využít nedokázali.

Přesilovka nám nesvědčila ani na začátku druhé periody. Dlouho jsme nebyli schopní čistě uzmout míček, což Krakena přestávalo natolik bavit, až si ho sebral i s kladenskou hokejkou. Za tento čin putoval již podruhé v utkání na trestnou židličku. Lze říci, že jeho nepřítomnost byla ku prospěchu věci. Nejdříve totiž Houska srovnal pěknou střelou z otočky a za pouhých 41 vteřin zůstal Vláďa nepochopitelně osamocen před bránou, což také náležitě ztrestal po bryskní Pájově rohové rozehrávce, a rázem bylo srovnáno. O další dvě minuty později (stále jsme ještě hráli přesilovku, v ten moment dokonce pouze proti třem bránícím soupeřům) přidal Vláďa svůj druhý zářez, díky kterému došlo na jeho slova, kdy za stavu 0:3 s úsměvem prohlašoval „to v pohodě otočíme, páč jsme jasně lepší“. Kladno se ale bohužel dokázalo z dlouhé série oslabení postupně oklepat a do konce druhé třetiny ještě stihlo vyrovnat na 4:4.

Třetí třetina už bylo o poznání klidnější, alespoň co se týká statistického hlediska. Průběh byl vcelku vyrovnaný, ale Kladno hrozilo především díky rychlým přechodům do útoku, při kterých jsme několikrát propadli. Vlhký střelný prach a perfektní výkon Tomáše drželi počet obdržených gólů na číslovce čtyři. Právě čtyři minuty zbývaly do konce v moment, kdy Vláďa dokonal další ze své nekonečné řady hattricků a my jsme pomalu začínali nesměle pomýšlet na zisk všech tří bodů. Z těchto myšlenek jsme ale byli rychle vyvedeni, neboť o minutu a půl později dokázalo Kladno využít naše menší zaváhání a po přečíslení 2na1 stanovilo výsledné skóre na 5:5.

Hráč utkání: Tomáš

Góly:

Pája, Houska, Vláďa (Pája), Vláďa (Kraken), Vláďa (Kraken)

Sestava:
Tomáš
Zbóřa – Frank, Láďa – Lukáš
Pája – Kraken – Vláďa, Houska – Jont – Mára, Petr

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hlásná DDM Praha 10 B – IBK Kubánský Klan – 5:5 (4:1,0:2,1:2)

V promrzlém nedělním ránu jsme se sešli na Tatranu, abychom si mohli v rámci odvety srovnat s Hlásnou účty za první vzájemný zápas, ve kterém jsme byli pokořeni 3:7 (mimochodem je to momentálně poslední tým, kterému se podařilo nás vypráskat). Konstelace hvězd nám však nebyla příliš nakloněna, část týmu se musela vypořádávat s různými obtížemi, někteří dokonce s tou nejzákeřnější – kocovinou. Utkání začalo v celkem svižném tempu, soupeř bránil aktivně, takže se v našem případě nedalo snad mluvit ani o nějaké kloudné rozehrávce. Na útočnou polovinu jsme se většinou propracovávali dlouhými přihrávkami po mantinelech. Na druhou stranu ani Hlásná si s tím nedělala moc hlavu a nezřídka kdy se uchylovala k vysokým náhozům, čemuž se vlastně ani nelze divit, neb se nám nedařilo se tomuto způsoby hry přizpůsobit. První jsme udeřili my! Konkrétně náš kapitán, který se probojoval po levém mantinelu a střelou tahem do horní části branky pokořil poprvé brankáře domácích. Tím vyčerpáváme to, co se nám v první třetině povedlo. Naopak o nepovedených momentech by se toho dalo napsat mnoho a to především o těch, které proběhly v rozmezí časů 10:45 – 14:28. Několik přešlapů vygradovalo ve čtyři kousky v naší brance a my jsme šli do přestávky s velmi ponurou náladou.

Kapitán nám svým energickým proslovem vliv opět mízu do žil a tak jsme mohli zamířit zpět do boje. Postupně jsme začali odkrajovat z náskoku Hlásné. První se toho zhostil již tradičně Pája, který skóroval po Krakenově asistenci. Bohužel to byl jeho poslední zápis v tomto zápase, neboť dostal míčkem do oka a musel svoji účast ukončit. Za to Kraken pokračoval a moc pěkně se vyznamenal dalším vyloučením za sekání, čímž se osamostatnil na vrcholu našich nejtrestanějších hráčů. Oslabení se nám naštěstí dařila dobře bránit, ba naopak jsme to byli my, kdo v této herní situaci vstřelil branku. Postaral se o ní Houska, opět z levé strany. Po druhé třetině jsme tedy ztráceli již jen jeden gól.

Tento rozdíl jsme dokázali smazat již po třech minutách třetí části, kdy Mára využil svých letitých zkušeností z hanspaulky, hrudí si u tyčky zpracoval míček a poté ho uklidil za bezmocného brankáře. Hlásná hasila situaci oddechovým časem, což ji v kombinaci s naším dalším vyloučením dostalo rychle zpět herně do zápasu. Další změnu skóre přinesla devátá minuta a přičinil se o ní bohužel náš soupeř, který se tak vrátil do vedení. Naše reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Kraken si našel odražený míček v blízkosti pravého mantinelu, nabral ho na svoji lopatu a nekompromisně zavěsil. Poslední minutu utkání jsme si ještě zpestřili oslabením, které jsme dokázali odrazit a tak jsme si na náš tabulkový účet připsali bod.

Hráč utkání: Houska

Góly:

Houska (Jont), Pája (Kraken), Houska (Jont), Mára (Láďa), Kraken (Frank)

 

IBK Kubánský Klan – FbK Wildcats Praha – 1:1 (0:0,0:1,1:0)

Tento zápas jsme byli nuceni odehrát bez špílmachra, nejproduktivnějšího hráče a nositele prstenu Hobita, proto jsme chtěli hrát spíše defenzivně. Za zajímavost lze považovat pěknou návštěvu na tuto pralesní ligu, která dosáhla 34 diváků.

První třetina přinesla spoustu soubojů, devět střel a žádnou vstřelenou branku, proto si mohli brankáři gratulovat k prozatímním čistým kontům.

To v periodě druhé bylo již střel dvanáct ve vyrovnané statistice šest ku šesti. Spokojenější však mohl být po této části gólman soupeře, jelikož stále držel čistý štít. Tomáš bohužel na jednu ránu soupeře nedosáhl, nutno však podotknout, že strážce kubánské svatyně držel svůj tým po celý zápas skvělými zákroky nad vodou.

Finální třetina zápasu přinesla velice bojovný florbal s menším počtem střel, jak už bylo v duchu tohoto zápasu klasické. Po nepříliš kvalitnímu dosavadnímu výkonu Smetyho, který toho z důvodu jemu vlastního moc nenaspal, přišla vydřená akce tohoto playera, kdy i přes dva hráče a únavu dokázal vstřelit šibénku. Tím se podepsal pod tečku tohoto zápasu, který skončil, jak i napovídá konečný počet střel 14:14, zaslouženou remízou 1:1.

Hráč utkání: Tomáš

Góly:

Smety (Áda)

Sestava:
Tomáš
Adam – Frank, Láďa – Lukáš, Zbóřa
Pája – Kraken – Vláďa, Houska – Jont – Mára, Rozsy

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

8. Turnaj Mistrů
Jestli byl dobrý nápad uspořádat oslavu narozenin den před turnajem, to posoudí historie. Jestli byl dobrý nápad oslavu zakončovat v 5 ráno ve Vagónu? Asi jo.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery