Úvod » Sezona 2015/2016 » Reporty

Nová sezona, nová etapa

publikováno 12.10.2015 (aktualizováno 19.10.2016)

Ohlednutí po prvních dvou kolech nové sezony.

S pomalým příchodem podzimu se opět roztočila florbalová kolesa a naše družstvo se do nich rychle zapojilo. Termínová listina nám bohužel naordinovala úvodní kolo na den následující po Šmudlákově rozlučce se svobodou a tento fakt v kombinaci s delším časovým odstupem, kdy píšou autoři toto ohlédnutí, zapříčinil, že si téměř nic nepamatují (ono je to tak i lepší) a proto pouze stručně.

Kings Praha – IBK Kubánský Klan – 9:5 (5:2,1:1,3:2)

V prvním utkání byli asi ještě někteří z nás, jak výsledek napovídá, myšlenkami na rozlučce. Agilně hrající soupeř rozhodl zápas prakticky již v první třetině, kdy nám odskočil na tříbrankový rozdíl a především v předbrankovém prostou nás doslova přejížděl. Těžko říct, zda jsme se v průběhu o něco zlepšili, či Kings lehce zvolnili, pravděpodobně od obojího něco, ale v desáté minutě třetí třetiny jsme se dokázali přiblížit na rozdíl dvou branek. Avšak dalšími nabídnutými šancemi jsme pohrdli a tak nás finálně pohřbil neohrabaný vlastní gól.

Góly:
Jont (Frank), Vláďa (Pája), Pája (Adam), Vláďa (Pája), Pája (Frank)

IBK Kubánský Klan – Hlásná–DDM Praha 10 – 3:7 (1:0,1:4,1:3)

Náš druhý soupeř dorazil k utkání pouze v osmi lidech do pole. Naše smělé plány, že bychom je tedy mohli utahat vysokým tempem, se ale velmi rychle setkali s realitou našeho fyzického fondu a byli jsme to spíše my, kdo tahal nohama. Nelze říct, že by nás Hlásná nějak výrazně přehrávala, ale utkání měla vcelku pod kontrolou a snažila se asi pošetřit síly na druhý zápas. První třetinu jsme ještě dokázali urvat pro sebe, ale od druhé periody se již začínala projevovat zkušenost a klid soupeře, který postupně navyšoval své skóre a v poklidu dovedl utkání do vítězného konce.

Góly:
Pája, Jont (Vláďa), Vláďa (Frank)

Sestava:
Tomáš
Adam – Frank, Láďa – Lukáš
Pája – Jont – Vláďa, Kraken – Houska – Petr

----------------------------------------------------------------------------

S cílem odčinit bodově nevalné první kolo vyjela skupina hráčů IBK v sobotu 10. 10. do dalekého Stochova. Naději na úspěch přislibovala nová taktika, kterou naše cháska trénovala celé dva tréninky, nedá se tedy hovořit o systému, tudíž naší prioritou stále zůstává herní styl zvaný random.

FKÚ Ovocné Báze - IBK Kubánský Klan  - 1:2 (0:0,0:1,1:1)

Báze v prvním kole získaly 4 body, my 0. Po shlédnutí jednoho z jejich zápasů však náš kapitán klasicky sebejistě prohlásil, že nebude problém tento tým přehrát. Rozhodli jsme se svého lídra jednou za čas poslechnout a na toto utkání jsme si věřili.

První třetina byla spíše oťukávací a moc florbalové krásy nenabídla. Oba týmy několikrát prověřily brankáře soupeře, ti byli však jistí a když na úplném konci periody neproměnil Vláďa Pájovu nabídku poloprázdné brány, odcházelo se do šaten za bezgólového stavu.

Zhruba ve čtvrté minutě druhé třetiny byl za útočný faul vyloučen Vláďa a s nenávistným pohledem na rozhodčího zamířil na trestnou lavici zpytovat svědomí. Hráči Báze naštěstí nabídnutou přesilovku hrubě nezvládli, čehož využil mistr tanečních parketů Kraken a po chybičce soupeřova brankáře vsítil zpoza brány jak úvodní gól zápasu, tak i svůj úvodní zářez za IBK v kariéře. Ve třiadvacáté minutě dostal zlý muž kubánské sestavy Frank trest za bránění ve hře , který jsme však zvládli ubránit. Další branku jsme díky kvalitním obranám a neschopným útočníkům ve druhé periodě neviděli.

Jelikož se zápas jevil vyrovnaně, plánovali jsme na začátku třetí třetiny odskočit na dvougólové vedení, avšak plány ve sportu často nevycházejí, tudíž jsme místo toho ve čtvrté minutě po crossové přihrávce soupeře inkasovali. Remízový stav nám nevyhovoval, ale nesklopili jsme hlavy a snažili se vedení urvat zpátky na stranu mistrů. Gólmana soupeře však nebylo lehké překonat a několikrát si na něm naši snipeři vylámali zuby. Až v osmé minutě třetiny se po nepovedené rozehrávce soupeře dostal Houska s Vláďou do úniku 2na0 a tuto nevšední situaci zvládli jmenovaní se štěstím proměnit ve vedoucí branku. Hráči Báze se poté snažili usilovně vyrovnat, ale všechny pokusy lapil dobře chytající Tomáš. Když pak při soupeřově powerplay odmítl Mára Vandasů trefit prázdnou branku, slavili hráči IBK výhru 2:1.

Hráč utkání: Crack
Góly:
Kraken (Přibyl), Vláďa (Houska)

IBK Kubánský Klan – FBC Ekonom Praha – 3:3 (1:1,0:0,2:2)

Ve druhém utkání dne na nás čekal pro nás známý soupeř z minulého ročníku - FBC Ekonom Praha. S ranní výhrou v zádech se zvýšila naše sebedůvěra a věřili jsme, že po dvou remízách zvládneme Ekonom do třetice již konečně porazit.

Utkání jsme zahájili vcelku aktivně a dařilo se nám úspěšně dostávat soupeře pod tlak již při jeho rozehrávce. Neměli jsme sice nějak výraznou převahu, neboť oponent hrozil dlouhými nahrávkami na naší polovinu, ale dobré napadání přineslo ovoce v osmé minutě, kdy Vláďa vložil svoji hůl do riskantní rozehrávky a svižným zakončením nedal brankáři šanci. Z vedení jsme se však neradovali dlouho. Uběhla půl minuta a Ekonom se prosadil lehce tečovanou dalekonosnou střelou, která Tomášovi smolně propadla až za jeho záda. Ve zbytku první třetiny jsme si ještě dokázali vypracovat několik šancí, ale žádnou z nich jsme nepřetavili v další gól.

Druhá třetina toho ze statistického pohledu moc nepřinesla. Soupeř se postupně dokázal lépe a lépe srovnávat s naším způsobem hry a ohrožovat naší bránu. Za zmínku stojí naše přesilová hra z kraje druhé třetiny, která však mnoho vzruchu nepřinesla a je jasné, že na této herní činnosti je potřeba pořádně zapracovat. Jestliže lze říci, že v první třetině jsme měli ze hry patrně více my, tak ve druhé periodě jsme polevili a byl to naopak Ekonom, který se více staral o herní tempo. Prosadit se však nedokázal ani jeden z týmů a tak se do třetí třetiny vstupovalo typicky za nerozhodnutého stavu.

Třetí část již přeci jen přinesla opět nějaké branky. Obraz hry byl vcelku vyrovnaný, i když si myslím, že nadějnější šance jsme si vypracovávali my. Nebylo nám to však nic platné, neboť v páté minutě daroval rozhodčí Ekonomu nebezpečnou standartní situaci v blízkosti naší svatyně. Hráči Ekonomu touto příležitostí nepohrdli, využili našeho nedostoupení a s přehledem dopravili míček až do brány. Naše reakce na sebe naštěstí také nenechala dlouho čekat a o čtyři minuty později si Pája vybojoval na půlce míček a dokázal překvapit brankáře pohotovou střelou nad nohu. Vše se zdálo ještě ideálnější již o dvanáct vteřin později, kdy se Rozsy pěkně uvolnil na pravém křídle a střelou na zadní tyč zkušeně zaskóroval. Ekonom se samozřejmě nechtěl s tímto výsledkem smířit a tak se dvě minuty před koncem uchýlil ke hře bez brankáře. Tu také ke smutku naší jediné fanynky dokázal zužitkovat, kdy jeden z hráčů spektakulární střelou od levého mantinelu vymetl růžek naší brány. Utkání tak nakonec dospělo k typickému remízovému výsledku, v číselném vyjádření pro tentokrát 3:3.

Hráč utkání: Rozsy
Góly:
Vláďa, Pája (Jont), Rozsy (Lukáš)

Sestava:
Tomáš
Adam – Frank, Přibyl – Lukáš
Pája – Jont – Vláďa, Houska – Kraken – Mára, Rozsy

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

8. Turnaj Mistrů
Jestli byl dobrý nápad uspořádat oslavu narozenin den před turnajem, to posoudí historie. Jestli byl dobrý nápad oslavu zakončovat v 5 ráno ve Vagónu? Asi jo.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz