Úvod » Sezona 2014/2015 » Reporty

Postup!!!

publikováno 13.05.2015 (aktualizováno 12.10.2015)

Známé klišé o těžkosti posledního kroku potvrzeno.

     Poslední turnaj dlouhé sezony nabídnul zajímavý scénář. V prvním utkání se setkaly dva týmy z opačných pólů tabulky, pro které případná ztráta z tohoto klání neměla fatální následky, protože zápasy o postup/udržení začaly pro obě družstva až po poledni.

     Zatímco extraliga má za sebou 4. Superfinále, před námi bylo ve 12:30 první. 23 zápasů na odhalení postupujících týmů nestačilo a los určil, že mužstva bojující o privilegium startu ve vyšší soutěži na sebe narazí v posledním zápase o všechno.

FBC Texas - IBK Kubánský Klan  3:5 (1:1, 2:2, 0:2)

     Před utkáním zazněla jasná slova o obraném stylu a hře na jistotu. Neuběhlo ani půl minuty a Pája se vydal před naší brankou do středu texaského týmu... Co se na to dá říct, když výsledkem akce bylo vedení 1:0 z Jontovi hole? Na přestávkovou pauzu k lavičce, ale oba týmy odcházely za nerozhodného stavu po tvrdé střele Harouše.

     Vedení jsme se znovu ujali v čase 5:56 druhé části po klasické ose. Texas, ale odpověděl velmi záhy a vzápětí za výborně chytajícího Tomáše poslal i druhý projektyl. Tahali jsme za kratší konec a nevěděli jsme si soupeřem rady, jen zásluhou brankáře jsme se drželi na dostřel. Zpět do hry nás poslala střela Peťase, který v dané situaci mezi bránícími hráči nic nevymýšlel, poslal to v kanadsko-americkém stylu na branku a mohl přijímat zasloužené gratulace.

     Skóre na naši stranu opět otočil Pája, kterého našel zadovkou Vláďa. Hvězda ligy přidala ještě branku na 5:3 a skončila zápas s bilancí 2+2, čímž si říkala o 1. hvězdu zápasu, bafuňáři mají ovšem v udělování hvězd slabost pro golmany a když ti golmani chytají fakt neskutečně dobře, tak to prostě bez hattricku na 1.hvězdu není. :(

     Texas nás před klíčovým duelem prověřil opravdu dobře a konečný výsledek znamenal, že k postupu nám proti Emcu stačí i remíza.

Moment utkání: Peťasova střela na 3:3

Hráč utkání: Tomáš

Góly:
Jont (Pája), Vláďa (Pája), Peťas (Rozsy), Pája (Vláďa), Pája (Adam)
Sestava:
Pája - Jont - Vláďa, Luky - Houska - Mára, Rozsy - Peťas
Frank - Adam, Láďa - Šíša, Ondra
Tomáš

IBK Kubánský Klan - Emco Cholerics 5:5 (2:1, 3:1, 0:3)

    Většina důležitých zápasů začíná oťukávací hrou na jistotu, to ale není styl Páji a po jeho střele jsme šli v 29 sekundě do vedení, to nám dalo hned v úvodu klid a hrálo se nám lépe než soupeři. Gól z ničeho ze 7 minuty, ale vrátil stav utkání do statusu nerozhodně. Poté si oba týmy zahrály přesilové hry, jež zůstaly nevyužity. Minutu před koncem se dostal ke svému klasickému obtočení Houska, míček se odrazil k Lukášovi, který ho pohotově ze vzduchu uklidil do branky. Závěr třetiny jsme dohráli na polovině soupeře.

     Na tribunách se tísnila velká skupina kubánských fanoušků. Jejich struktura byla velmi různorodá. Sličné dívky, tatínci, rodina s dětmi, kamarádi, jeden dědek, chuligán a i trošku hlučnější hulvát si mohli společně zařvat gól v 5. minutě druhé třetiny, kdy Jonáš svým typickým způsobem v před-brankovém prostoru využil přesilovou hru. Hosté snížili vzápětí, výbornou hru předvedl Pospíšil a bylo to zas jen o gól. Hned po buly, ale ukázal nejlepší střelec soutěže, že kraluje právem. Vzal balonek, udělal pár kroků a střela si, po zaváhání gólmana, našla cestu do sítě. Hodnota této branky byla z psychologického hlediska naprosto enormní a pan střelec si z tribun vyslechl zasloužené skandování svého přízviska: "Homeless". Šance soupeře likvidoval Tomáš a když ne on, tak mu vypomohla branková konstrukce. 2 minuty před koncem třetiny byl vyloučen hráč Emca. Nejprve se snažil prosadit Ondra s náhradní zbraní (jeho obávaný kulomet byl zničen asi po 5 sekundách šmudlákova pobytu na hřišti), ale neuspěl. Ujal se až výběh Vláďi, jímž zdvojnásobil svůj střelecký účet. 46. asistenci si tak připsal Pája, zároveň si benjamínek týmu pojistil vítězství v kanadském bodování soutěže.

     Poslední třetinu sezony jsme dlouhé minuty hráli ze zajištěné obrany a soupeř jen marně hledal recept k nalezení cesty k naší svatyni. I po 10 minutách bylo skóre neměnné, navíc se Vláďa v čase 10:30 řítil z pravé strany na branku, jeho bekend, ani následná dorážka Páji, ale definitivní zlomení soupeře nepřinesly a tak přišel na řadu další ze scénářů, které se v jiných sportech píší sporadicky, ale ve florbale je to klasika. První střelu kapitána Emca ještě zastavilo břevno, před pohotovou dorážkou Pospíšila nás už neuchránilo nic. Hostům náhle narostla křídla a ze zápasu, který jsme drželi pevně ve svých rukou, se stalo drama biblických rozměrů. Emco nás přikovalo do našeho obraného pásma a vyústěním první várky tlaku, bylo trestné střílení za postavení Franka v brankovišti - až tak nás zatlačili. Tomáš válku nervů vyhrál, zůstal zkamenělý do poslední chvíle a soupeře vychytal. Tento moment jsme utopili špatným postavením v oslabení a Emco nabídku na pohodlné skórování využilo. Poté jsme začali kouskovat hru drobnými fauly a nenechávali jsme protihráčům prostor pro větší počet přihrávek. Snížení přinesla přihrávka jedna a byla to kopie gólu z utkání proti Hořovicím. Balonek za brankou si převzal hráč rivala, naběhl s ním do střelecké pozice a vymetl šibenici. Hrůza, která nás zaplavila, se nedala popsat, chybělo 30 sekund k postupu a těch 30 sekund se vleklo, jako šnek do kopce. Vysvobodit nás mohl, po dalším ze skvělých výhozů Toma, Mára. Letní posila nezahrála úplně takticky a snažila se jít do zakončení. Rozhodnout devítka nedokázala a nabídla, tak ještě šanci soupeři. A ta šance přišla a byla to šance, jako kráva. Rozehrávka z rohu, 4 sekundy před koncem na úplně volného soupeře, znamenala, že si někteří hráči závěrečný hvizd ani moc neužili, slušná střela se naštěstí mezi tyče nevešla a postup byl zajištěn.

     Prakticky celé utkání jsme měli pod kontrolou, ale soupeř se nevzdal, což mu málem přineslo vítězství. Byl to vrchol sezony, jak se patří a postup by si zasloužili oba týmy. Ve sportu se ale na zásluhy nehraje a tak slavíme pouze my.

     Závěrem bych chtěl poděkovat každému, kdo dorazil a byl bych moc rád, kdyby se takovéto momenty opakovaly, protože podpora z tribun byla znát a byla moc příjemná. Díky a příští sezoně Nazdar! Zdar!

Moment utkání: Závěrečná pětiminutovka

Hráč utkání: Označení jediného hráče by bylo urážkou hráčů ostatních

Vládce tribuny: Pepa

Góly:
Pája (Jont), Luky (Houska), Jont, Vláďa (Jont), Vláďa (Pája)
Sestava:
Pája - Jont - Vláďa, Luky - Houska - Mára
Frank - Adam, Ondra - Šíša
Tomáš

PEPA ŽEMLIČKA

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

8. Turnaj Mistrů
Jestli byl dobrý nápad uspořádat oslavu narozenin den před turnajem, to posoudí historie. Jestli byl dobrý nápad oslavu zakončovat v 5 ráno ve Vagónu? Asi jo.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz