Úvod » Sezona 2014/2015 » Reporty

Dosažení 50 bodové hranice

publikováno 15.04.2015 (aktualizováno 12.10.2015)

Vteřina mezi úspěchem a neúspěchem

TJ Sokol Dobříš - IBK Kubánský Klan  1:10 (1:3, 0:5, 0:2)

     V zápase proti soupeři, který nás posledně velice potrápil, jsme se nejprve ujali vedení 1:3 na vyloučení a do konce třetiny i na branky. Účet zápasu načal letos v neskutečné formě hrající Frank, který za letošní sezonu už zvládnul nasbírat více bodů, než za 4 roky minulé. Marek Židlický Kubánského Klanu měl prsty i v dalším momentu, tentokrát zaznamenal naše 4. vyloučení v zápase, které znamenalo nájezd jižních Středočechů, ten zůstal neproměněn a ve výborně hraném oslabení se zásluhou hvězdného dua měnilo skóre podruhé. (Smetana přihrával!!!) Snížení přišlo záhy a jak jinak, než po standardce. 2 sekundy před koncem 1. třetiny se prosadil Mára a vrátil nám dvougólový náskok. Úvodní třetina skončila na dvouminutové tresty 2:4  a první letošní záznam do této statistiky zaznamenali borci, jejichž hra je křišťálově čistá: Šíša, Frank a Rozsy. 

     Druhá třetina již byla v kubánské režii a náskok v ní narůstal až na 1:8. Tradiční hattrick pro Vláďu s dvojitou asistencí Páji je už stejný folklór, jako vajíčka na Velikonoce. V polovině zápasu jsme se dostali k zahrávání trestného střílení také my. Nájezdu se ujal Lukáš a díru v hrudi brankáře technickým pokusem neudělal.

     V poslední třetině byl k vidění další neproměněný nájezd ze strany protivníka. Skóre nejprve zvýšil Luky a poté upravil na konečných 1:10 Adam, který své střele dopřál opravdu solidní razanci. Utkání jsme dohráli v početní výhodě, když hráč, který si o 5 minutový trest říkal už v 7. minutě zápasu - to uštědřil pěstí Šíšovi, jenž své první letošní vyloučení obdržel za nazváního tohoto výtečníka slovenským slovem označujícím úd. Ve svém konečném výlevu se tento protihráč snažil sestřelit Páju. Hvězda ligy ale předvedla skvělou hobití hbitost a stejně jako Frodo, ze spárů zla vyvázla.

Moment utkání: 0:5 v druhé třetině

Hráč utkání: Peťas

Góly:
Frank (Láďa), Pája (Vláďa), Mára (Adam), Vláďa (Adam), Vláďa (Pája), Mára (Peťas), Luky (Mára), Vláďa (Pája), Luky (Láďa), Adam (Pája)
Sestava:
Pája - Jont - Vláďa, Rozsy - Peťas - Mára, Luky
Frank - Adam, Láďa - Šíša, Ondra
Tomáš

IBK Kubánský Klan – Red Dragons Hořovice - 5:4 (0:0, 1:3, 4:1)

     Naše 3. měření sil s houževnatým soupeřem v této sezoně začalo lépe pro hosty, když zamířil na trestnou lavici Pája a osamostatnil se tak na čele týmové tabulky prasat. Oslabení jsme ubránili a v jeho závěru jsme dostali výhodu 5 minutové přesilovky. Touto výhodou jsme trestuhodně pohrdli a to nikdy nevěstí nic dobrého.
   

     Čas 2:22 by se asi líbil T. Řepkovi, pro nás už tak hezký nebyl, protože se červení ujali náskoku a o 4 minuty později jsme prohrávali už o 2 branky. Naději na snížení přineslo trestné střílení, jehož se ujal Houska. Brankář soupeře, ale v rozhodující fázi střihl nohama a našemu kapitánovi zakončit nedovolil. Snížení přišlo až půl třetí minuty před sirénou a postaral se o něj vedoucí muž kanadského bodování. P.S.: Jsou hobiti muži??? Do 3 třetiny jsme ale nastupovali s dvoubrankovým mankem, protože kapitán soupeře využil přesilovku po vyloučení za špatné střídání, které odseděl Jont, pro toho to byl zatím vůbec první záznam do zápisu v neděli, do níž se nakonec zapsal výrazně.
   

     Ve třetí části hry nebylo nač čekat, cokoliv než výhra pro nás v boji o první dvě příčky tabulky znamenalo ztrátu, takže jsme zvýšili pohyb i riziko a postupně jsme začali získávat iniciativu. Hořovice bránili zodpovědně, ale smyčka se začala utahovat, a jak to v takových situacích bývá, ke snížení nevedl krásný gól. Šíša procedil skrze bránícího hráče balonek na Housku, kterému se odrazil od nohy a obloučkem zapadnul k tyči. V čase 9:15 se Houstič prosadil podruhé a bylo srovnáno. Rozkaz zněl jasně, umožnit elitní formaci, co nejvíce času na stochovském hřišti. Z toho důvodu přišel 202 vteřin před koncem zápasu time out, při němž se mnoho říkat nemuselo a stačilo jen dobít energii. Možná se při něm ovšem mělo řvát a hecovat, protože gól, kterým si vzal soupeř vedení nazpátek, byl zadarmo. Přihrávka za brankou a nikým nerušený výběh protihráče nás mrzel minutu, to se prosadil: Kdo jiný, než Vláďa a začalo posledních 60 sekund utkání. Čas plynul a situace se zhoršovala s každou vteřinkou. 2 sekundy před koncem přišlo další vyloučení soupeře a standardní situace ze středu hřiště. Někdo na střídačce naštěstí neměl nervy v kýblu, napadlo ho odvolat Tomáše a tím zvýšit počet hráčů s puškou na hrací ploše. Hráč, který zvýšil počet, byl jediný člen týmu s držením hole na pravou stranu Jont a právě on byl vyzván Houskou k poslední střele zápasu. Nevím, jakou razanci mohla mít střela v reálném čase, ale autor reportu jí sledoval v bullet timu nekonečný časový úsek, než rozvlnila síť a odstartovala vlnu neskrývané radosti.
   

     Je škoda, že tato radost musí být ještě potvrzena dalšími zápasy, každopádně by byla škoda takový moment nevyužít a radost si neumocnit!!!

Moment utkání: Poslední vteřina

Hráč utkání: Jont

Góly:
Pája (Adam), Houska (Šíša), Houska (Vláďa), Vláďa (Pája), Jont (Houska)

Sestava:
Pája - Jont - Vláďa, Luky - Houska - Mára
Frank - Adam, Ondra - Šíša
Tomáš

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

8. Turnaj Mistrů
Jestli byl dobrý nápad uspořádat oslavu narozenin den před turnajem, to posoudí historie. Jestli byl dobrý nápad oslavu zakončovat v 5 ráno ve Vagónu? Asi jo.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery