Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Sezona 2014/2015 » Reporty

První zápasy léta Páně 2015

publikováno 24.01.2015 (aktualizováno 12.10.2015)

Remíza a pak střelecký den pod taktovkou Šusty

IBK Kubánský Klan – FT Sokol Břevnov - 4:4 (3:1, 1:1, 0:2)

     Odvetný zápas se soupeřem z horních pater tabulky měl podobný vývoj, jako v našem prvním setkání. Nejprve se prosadil Vláďa po asistenci Páji. Dlouho jsme si vedení neužili a soupeř v čase 5:51 vyrovnal. V 10 minutě nejprve brankář soupeře špatně vyběhl, balonek získal Houska, předložil ho Márovi, který se nemýlil. Na konci této minuty bylo ještě veseleji, protože se prosadil podruhé Vláďa, po výborné přípravě od Adama. V našem minulém klání jsem také, v první třetině odskočili na rozdíl dvou branek a do jisté míry nás to uspokojilo, tady jsme si ale podobný scénář nechtěli připouštět. Těžko říct, co se tedy dělo při bránění, standardní situace z velkého brankoviště, kterou jsme si pokaždé rozebrali naprosto debilně a jen díky úzkostlivosti rozhodčích jsme neinkasovali.

     Ve druhé třetině dostaly oba týmy výhodu početní převahy, a zatímco soupeř tu svoji nevyužil, my se po one-man show Franka radovali. Pak ovšem přišel zlom, Šíša se dostal pod tlak u mantinelu, nepodařilo se mu vyhodit a soupeř chybu potrestal. To mělo za následek, že psychická výhoda se rázem přenesla z našich hokejek na ty břevnovské. Do konce třetiny se hrálo bez branek, ale soupeř byl velmi aktivní.

     Třetí třetina začala velkým náporem Břevnova, my se k míčku příliš nedostávali a byli jsme čím dál pasivnější. Čas 3:27 znamenal snížení, Láďa byl obrán v rohu a soupeř našel cestu za Tomáše. Na konci 4 minuty bylo vyrovnáno, nástřel z poloviny zaplul do branky a nemyslet na minulý duel bylo těžké. Sokol byl i nadále více na míčku, ale my se dostali z úplného útlumu a vypracovali si nějaké šance. V závěru zápasu byl velmi blízko Houska, který si výborně zaběhl za obranu pro Šíšův lob, jeho přehození brankáře si, ale cestu do sítě nenašlo a protože ze své větší kontroly míče nedokázal vytěžit rozhodující branku ani soupeř, skončilo utkání zaslouženou remízou.

Moment utkání: Soupeřovo snížení na 2:4

Hráč utkání: Frank

Góly:
Vláďa (Pája), Mára (Houska), Vláďa (Floutek), Frank
Sestava:
Pája - Jont - Vláďa, Luky - Houska - Mára
Frank - Adam, Láďa - Šíša
Tomáš

RFK Pohoda Praha - IBK Kubánský Klan - 4:15 (1:5, 0:6, 3:5)

     Druhý zápas nabídl velké množství branek a ukázal, že na této úrovni už není možné hrát neorganizovaně. Na první branku Vládi dokázal soupeř ještě odpovědět, na tu druhou Pavla Šusty už ale ne. Vše začalo dlouhým výhozem Tomáše (první bod = flaška jasná) Pája měl míček na dlouhou ruku, pohotově si obhodil obránce a před brankářem se ocitl opět v totožné situaci s míčkem na dlouhou ruku, tentokrát si balonek stáhnul k sobě, nechal gólmana sklouznout mimo branku a pohodlně zakončil do odkryté klece. Většině hráčů by tento moment stačil na měsíc pocitu božství, Pavlovi ne a tak započalo vraždění neviňátek.

     V čase 8:36 přišlo potřebné pojištění náskoku, kdy se podruhé prosadil Smety, kterému nahrával Pája. Tento údaj se v tomto zápise objevuje celkem 5 krát, celkově za turnaj 6 krát. Je krásné sledovat alchymii této dvojice, kdy jednou substancí je radost z přípravy branek a druhou jejich chladnokrevné proměňování. Pavel si ještě v první třetině dovolil neproměnit nájezd, gól si připsal až v následné přesilovce, čímž zajistil bod za asistenci Frankovi.

     Skóre postupně stále narůstalo, soupeř zápas zabalil někdy v 9. minutě, což byla ideální příležitost k tomu si zápas užít a nasbírat kanadské body. Zatímco první lajna si klání hlavně užívala a tím sbírala body. Druhá formace asi spíše honila kanadu a docela se trápila. Z fáze zápasu, kdy se skóre dostalo ze stavu 1:5 na exhibičních 1:15, musí být určitě zmíněna parádní akce, kterou započal Frank. Ramínkem si sklepl lob soupeře a vydal se na jeden ze svých výletů na nepřátelské území, z jeho hloubi shodil míček učebnicově pod sebe na Pavla, který neskutečným křižným pasem našel Vláďu u tyče. Co následovalo je jasné, osmička to předvedla celkem 7krát. Dále se nesmí opomenout Houskův boj s větrnými mlýny. Kapitán nahrál několikrát Márovi do pozice stvořené pro osmičku, číslo navíc dělá mnohé a tak devítka žádnou z těchto nabídek nevyužila. Houstič lítal po hřišti, mnohokrát střílel, ale brankář proti němu předvedl několik skvělých zákroků. Z agonie ho vytrhl až 5 minut před koncem Šíša, který využil přihrávku zpoza brány. Kdo by byl řekl, že nastane v Klanu okamžik, ve kterém bude mít Houstič při 15 vstřelených gólech ve svých statistikách pouze 0+1, ale proč ne, když může Chelsea doma obdržet 4 branky od Bradfordu.

     V posledních 5 minutách se rozhodla Pohoda ještě zapnout, někteří playeři přidali na tvrdosti, což pocítil Šíša s Houskou a někteří hráči přidali ve florbalovosti, což pocítil Tomáš, který v závěru 3 krát inkasoval, to si rozhodně nezasloužil, protože po celý průběh duelu předváděl koncentrovaný výkon s dobrými zákroky.

     Sečteno podtrženo: Pavel je jinde a 11 bodů na zápas ukazuje, jak moc; 7+0 Smetyho je solidní vizitka zabijáka; bodově se prosadil i Tomáš (0+1) a Láďa (0+2); Lukášova píle byla konečně odměněna a to dvěma góly; Frank je mazák! Jont dal prd.

TENTO ZÁPAS BYL DIVNEJ!

    

Moment utkání: Pavlův parádní gól na 1:2

Hráč utkání: Pavel

Góly:
Vláďa (Frank), Pája (Tomáš), Vláďa (Pája), Pája (Frank), Vláďa (Pája), Luky (Mára), Frank (Pája), Vláďa (Pája), Mára (Láďa), Vláďa (Pája), Vláďa (Pája), Luky (Láďa), Šíša (Houska), Vláďa (Pája), Pája (Frank)

Sestava:
Pája - Jont - Vláďa, Luky - Houska - Mára
Frank - Adam, Láďa - Šíša
Tomáš

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Mates19 | 25.01.2015 11:38
Jako čistě Klecanskej gól Luky (Láďa) tu ještě nebyl - to chce taky flašku

Aktualita

8. Turnaj Mistrů
Jestli byl dobrý nápad uspořádat oslavu narozenin den před turnajem, to posoudí historie. Jestli byl dobrý nápad oslavu zakončovat v 5 ráno ve Vagónu? Asi jo.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery